V průběhu ledna 2018 byla dokončena rekonstrukce nové polikliniky Prahy 7 na rohu ulic Františka Křížka a Milady Horákové. V pátek 2. února byla budova zkolaudována a začalo stěhování z pronajatého objektu na Strossmayerově náměstí. Podle místostarosty Prahy 7 Kamila Vavřince Mareše / PRAHA 7 SOBĚ / zahajuje lékařské zařízení kompletní provoz na nové adrese od pondělí 19. února.

Podle sdělení místostarosty Prahy 7 Kamila Vavřince Mareše probíhalo do 9. února stěhování technického zázemí, které nemělo vliv na chod ordinací v objektu na Strossmayerově náměstí. Doktoři zahájili své stěhování v sobotu 10. února. Od 12. do 16. února musel být provoz polikliniky přerušen. Pro tuto hlavní fázi stěhování bylo zvoleno období jarních prázdnin, kdy byla velká část občanů Prahy 7 na horách. Od pondělí 19. února má již poliklinika fungovat bez omezení na nové adrese Františka Křížka 22.

Zástupce starosty Kamil Vavřinec Mareš informuje o moderně vybavené, plně bezbariérové poliklinice, která poskytne občanům komplexní ambulantní servis. Protože se do bydivy podařilo převést všechny ordinace z původního pracoviště, nemusejí se pacienti obávat, že by zde nenalezli svého ošetřujícího lékaře. Široká škála poskytované odborné péče bude v nové budově ještě rozšířena o ordinace pediatra a také zubařů, kteří zde již v současné době sídlí.
Zhruba do poloviny toho roku mají v budově dále pokračovat dílčí úpravy, které přinesou zvyšování komfortu pro pacienty a modernizaci lékařského vybavení. Již nyní byla Poliklinika vybavena novým rentgenem za cca 8 milionů korun a také moderním tomografem.




Polikliniku provozuje příspěvková organizace městské části, která dosud fungovala pod názvem Sdružené ambulantní zařízení Praha 7. Změnou zakládací listiny se organizace přejmenovala na Polikliniku Prahy 7. Na nové adrese Františka Křížka 22 má také již své oficiální sídlo.

Rekonstrukce šestipodlažní budovy na rohu ulic Františka Křížka a Milady Horákové probíhala od léta minulého roku. Původně plánovaný termín dokončení na podzim 2017 musel být vinou zdržení na straně dodavatele stavby odložen. Praha 7 bude dodavatele penalizovat výraznou finanční sankcí ve výši několika milionů korun. Tyto finanční prostředky městská část využije na další modernizaci vybavení polikliniky či jiné projekty v oblasti rozvoje zdravotnictví.