Pražská Vyšší odborná škola cestovního ruchu sídlí již 12 let v Praze 7. Vedení školy spolu se studenty pořádají v rámci studií zajímavé akce pro obyvatele Prahy 7, které v přiloženém videu přibližují ředitel školy Libor Bastl a profesorka Zdenka Bastlová.

Vedle výletů a komentovaných procházek se velkému zájmu těší nejen virtuální zájezdy a přednášky. Ale také skutečné zájezdy moderními autobusy do zajímavých lokalit v České republice a sousedních zemí.

Převážná většina zájezdů je pro místní obyvatele zcela zdarma. Příkladem je nedávný zájezd do jihočeských Holašovic a Písku.

Holašovice, zaspané v roce 1998 mezi památky UNESCO, patří díky statkům ve stylu jihočeského selského baroka mezi nejhezčí vesnice v Česku. Kolem návsi s rybníčkem stojí domy se špýchary a bohatě zdobenými širokými štíty, malebný obrázek doplňují studny, barokní kaplička a kovárna. Na akci nechyběla ani kamera TV Praha 7.cz

Přestože jsou aktivity určené všem věkovým kategoriím občanů Prahy 7, představují vítané zpestření zejména místním seniorům. Škola proto spolupracuje s Kulturně komunitním centrem a také s domem pro seniory Tusarova.

Chystané akce, které budou i nadále pro veřejnost zdarma, zajistí škola jako doposud vlastními silami a prostředky, bez příspěvku MČ Praha 7.

Zájemci o účast mohou vybírat z nabídky zájezdů a akcí na internetových stránkách Vyšší odborné školy cestovního ruchu http://voscr.cz/akce/kalendare/seznam/