Na sobotní demonstraci na Letné vyzve spolek Milion chvilek předsedu vlády Andreje Babiše (ANO), ať vyřeší svůj střet zájmů v holdingu Agrofert, zbaví se vlivu ve vlastněných médiích a odvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou. Pokud tak neučiní, má odstoupit. Pokud nevyhoví, protesty budou nadále pokračovat. Oznámil předseda spolku Mikuláš Minář.

Minář zmínil také 4 červené čáry, které nesmí být překročeny: justice, média, střet zájmů a neopodstatněná presidentská milost. V opačném případě vyjdou lidé znovu do ulic.

Minářova kolegyně Veronika Vendlová, informovala o chystaných podpůrných demonstracích akce na pražské Letné, které se budou konat v 41 světových městech mezi 15.-17. listopadem. Jmenovala například Berlín, Lisabon, Brusel, Londýn, Hurgádu, Paříž, Tokio a další.

<!– wp:html –>
<meta http-equiv=“Content-Type“ content=“text/html; charset=windows-1250″>
<br>
<hr>
<script src=“https://ssp.seznam.cz/static/js/ssp.js“></script>

<div id=“ssp-zone-227136″></div>
<script>

sssp.getAds([
{
„zoneId“: 227136, /* unikátní identifikátor reklamní zóny */
„id“: „ssp-zone-227136“, /* ID elementu, do kterého se vypisuje reklama */
„width“: 970, /* maximální šířka reklamy v zóně */
„height“: 210 /* maximální výška reklamy v zóně */
}
]);
</script>
<hr>
<!– /wp:html –>

Benjamin Roll, taktéž člen hnutí, poukázal na nespravedlivý volební systém, který diskriminuje menší strany a zvýhodňuje ty velké. Uvedl konkrétní příklady na výsledcích voleb v roce 2017, kdy při přibližně stejném počtu hlasu voličů, získaly opoziční strany o zhruba 30 mandátů méně, než trojice ANO, KSČM a SPD.

Demonstrace bude v sobotu 16. listopadu zahájena na Letenské pláni ve 14:00 hodin.